Fransk chokladmousse

På 80-talet fick det gärna vara lite lyxigt och fluffigt, även på dessertbordet. Så vad passade väl bättre än en fransk chokladmousse? En riktig klassiker som kan smaksättas i all oändlighet men som i sin originalform tillagas på enbart mörk choklad, ägg, florsocker och vispgrädde. Voilà!

Ingredienser
6 portioner
2 ägg
2 msk ljummet vatten
3 msk florsocker
125 g mörk choklad (70%)
3 dl vispgrädde
Förslag på smaksättning
rivet skal av 1/2 apelsin eller
byt ut vattnet mot starkt kaffe eller valfri likör
Till garnering
1/2 dl vispgrädde
125 g färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1663 KJ / 397 kCal
Fett34 g
Kolhydrater16 g
Protein5.5 g
Kommentarer
Hade endast 45 % mörk bakchoklad hemma. Gjorde enligt recept men innan jag ställde in i kylen hackade jag upp resten av bakchokladen ca. 75 g och strösslade på samt e rejäl nya halvvsalt! Blev väldigt gott.
Linda
2025-07-09Tips till oss själva nästa gång så att vi slipper fundera: äggen ska i chokladen.
Anna
2025-01-05Blev jättebra. Enkelt.
Barbro
2024-01-06