Apelsinchokladmousse med nötter
Apelsinchokladmousse med nötter är en stilfull dessert till fest där moussen med sin lena, fylliga smak av choklad, kaffe och apelsin möter en god partner i de kanderade nötterna, som tillför ett sött krisp. Med denna chokladmoussen får du full pott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
Apelsinchokladmousse
125 g mörk blockchoklad (ca 40% kakaohalt)
2 äggulor
rivet skal av 1/2 apelsin + ev lite till garnering
1 msk färskpressad apelsinjuice
3 msk starkt kallt bryggkaffe
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
Kanderade nötter
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
1 1/2 dl sötmandel
1 1/2 dl hasselnötter
rivet skal av 1 apelsin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
God chokladmousse men ”crunchet” ovanpå måste ni ha feldoserat! Räckte ju och blev över 10 ggr om. Varför så stora doser? Receptet för de kanderade nötterna som i övrigt var väldigt gott och passade bra till, hade räckt om ingredienserna delas i tre eller fyra. Med vänlig hälsning, Cecilia Flygare, Hammarö
Cecilia
2021-12-05