Apelsinchokladmousse med nötter

Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
1
Apelsinchokladmousse med nötter

Apelsinchokladmousse med nötter är en stilfull dessert till fest där moussen med sin lena, fylliga smak av choklad, kaffe och apelsin möter en god partner i de kanderade nötterna, som tillför ett sött krisp. Med denna chokladmoussen får du full pott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Apelsinchokladmousse med nötter

Ingredienser

4 portioner

Apelsinchokladmousse

125 g  mörk blockchoklad (ca 40% kakaohalt)
2   äggulor
rivet skal av 1/2   apelsin + ev lite till garnering
1 msk  färskpressad apelsinjuice
3 msk  starkt kallt bryggkaffe
3 dl  vispgrädde
3 msk  florsocker

Kanderade nötter

50 g  smör
1/2 dl  socker
1 msk  vetemjöl
1 msk  vispgrädde
1 1/2 dl  sötmandel
1 1/2 dl  hasselnötter
rivet skal av 1   apelsin

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med glutenfri mjölmix eller majsstärkelse, Maizena.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat

Kommentar

God chokladmousse men ”crunchet” ovanpå måste ni ha feldoserat! Räckte ju och blev över 10 ggr om. Varför så stora doser? Receptet för de kanderade nötterna som i övrigt var väldigt gott och passade bra till, hade räckt om ingredienserna delas i tre eller fyra. Med vänlig hälsning, Cecilia Flygare, Hammarö

Cecilia

2021-12-05

Testa liknande recept

Espressomousse
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trefärgad chokladmousse på mandelbotten
Betyg 3.4 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hett nutellakaffe
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär
Betyg 3.5 av 5.
139 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italienska mandelskorpor med choklad
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hot shot
Betyg 4.4 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga