Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frankfurtersoppa

Frankfurtersoppa är en soppa med många härliga smaker och texturer. En blandning av röda och gröna linser, korv, rotselleri, morötter, och purjolök smaksatt med vitvinsvinäger och mejram. Soppan kompletterar du med ostgratinerad smörgås. Smarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna i grönsaksbuljongen.
  2. Skala och tärna selleri och morötter. Skölj och strimla purjolök. Lägg i det gröna i soppan. Koka ca 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar, mejram och vitvinsvinäger.
  3. Skär korvarna i skivor och lägg i. Värm upp soppan. Servera med gratinerade ostsmörgåsar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl gröna linser
  • 1 dl röda linser
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 bit rotselleri (à 200 g)
  • 4 morötter
  • 1 purjolök
  • salt och peppar
  • 2 tsk mejram
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 korvar typ frankfurterkorv
  • 1 formbröd
  • 1 bit ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?