Förrättslaxrosetter
Förrättslaxrosetter är en härlig förrätt som andas lyx. Gör en sås på crème fraiche, saffran, lime och ingefära och stek zucchini och bröd. Lägg upp zucchini och bröd och snurra en laxros och sätt ovanpå och servera med såsen.
Ingredienser
4 portioner
2 dl lätt crème fraiche
1 påse saffran (à 1/2 g)
1 tsk saft av lime
3/4 msk färsk, riven ingefära eller mald ingefära (3/4 msk färsk ingefära motsvarar 1/2 tsk mald)
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm socker
1 normalstor zucchini
8 skivor formbröd
smör (till stekning)
1/2 krm salt
1 förp rökt eller gravad lax i skivor (à 200 g)
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Saffransåsen var jag lite skeptisk till i början men den var verkligen jättegod. Blev mycket uppskattad.
Nina
2003-11-18