Förrättslaxrosetter

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Förrättslaxrosetter

Förrättslaxrosetter är en härlig förrätt som andas lyx. Gör en sås på crème fraiche, saffran, lime och ingefära och stek zucchini och bröd. Lägg upp zucchini och bröd och snurra en laxros och sätt ovanpå och servera med såsen.

Förrättslaxrosetter

Ingredienser

4 portioner
2 dl  lätt crème fraiche
1   påse saffran (à 1/2 g)
1 tsk  saft av lime
3/4 msk  färsk, riven ingefära eller mald ingefära (3/4 msk färsk ingefära motsvarar 1/2 tsk mald)
1 krm  salt
1 krm  peppar
1 krm  socker
1   normalstor zucchini
8   skivor formbröd
smör (till stekning)
1/2 krm  salt
1   förp rökt eller gravad lax i skivor (à 200 g)
1   lime

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Saffransåsen var jag lite skeptisk till i början men den var verkligen jättegod. Blev mycket uppskattad.

Nina

2003-11-18

Testa liknande recept

Adventslax
Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegopaella med rostad paprika, zucchini och halloumi
Betyg 4.2 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och dillaioli
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålsfrittata
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransgryta med torsk och kräftor
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och saffransragu med fisk
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga