Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Förrättslaxrosetter

Förrättslaxrosetter är en härlig förrätt som andas lyx. Gör en sås på crème fraiche, saffran, lime och ingefära och stek zucchini och bröd. Lägg upp zucchini och bröd och snurra en laxros och sätt ovanpå och servera med såsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med såsen så att saffransmaken hinner utvecklas. Blanda crème fraiche, saffran och limesaft. Skala och riv ingefäran. Blanda ner den i såsen och smaka av med salt, peppar och socker.
  2. Skölj zucchinin och skär skivor på längden. Dela skivorna i trekanter. Skär kanterna av brödet och dela skivorna i två trekanter. Stek zucchinin i smör i en stekpanna. Salta zucchinin. Stek därefter brödskivorna gyllengula i smör i stekpannan.
  3. Fördela zucchini och bröd på assietter. Snurra en laxros och sätt den ovanpå. Klicka såsen runt om. Dekorera med tunna limeskivor och en örtkryddskvist.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk saft av lime
  • 3/4 msk färsk, riven ingefära eller mald ingefära (3/4 msk färsk ingefära motsvarar 1/2 tsk mald)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm socker
  • 1 normalstor zucchini
  • 8 skivor formbröd
  • smör (till stekning)
  • 1/2 krm salt
  • 1 förp rökt eller gravad lax i skivor (à 200 g)
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer