Förrättslaxrosetter

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Förrättslaxrosetter

Förrättslaxrosetter är en härlig förrätt som andas lyx. Gör en sås på crème fraiche, saffran, lime och ingefära och stek zucchini och bröd. Lägg upp zucchini och bröd och snurra en laxros och sätt ovanpå och servera med såsen.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
2 dl lätt crème fraiche
1 påse saffran (à 1/2 g)
1 tsk saft av lime
3/4 msk färsk, riven ingefära eller mald ingefära (3/4 msk färsk ingefära motsvarar 1/2 tsk mald)
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm socker
1 normalstor zucchini
8 skivor formbröd
smör (till stekning)
1/2 krm salt
1 förp rökt eller gravad lax i skivor (à 200 g)
1 lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Saffransåsen var jag lite skeptisk till i början men den var verkligen jättegod. Blev mycket uppskattad.

    Nina

Testa liknande recept

  • Adventslax
    Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranspasta med zucchini och burrata
    Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med saffran och dillaioli
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fänkålsfrittata
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransgryta med torsk och kräftor
    Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad