Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Förenklade chokladflarn

Förenklade chokladflarn är ett smarrigt recept på en snygg dessert. Efterrätten är lättlagad och du gör den av florsocker, mjöl, kakao, smör och ägg. Passar bra till fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Sikta och blanda florsocker, vetemjöl och kakao i en bunke. 
  3. Smält smör. Tillsätt smöret och äggvitan i mjölblandningen, rör till en slät smet.
  4. Stryk ut den tunt med hjälp av en palett eller stekspade på ett bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. 
  6. Ta ut plåten. Skär ut kvadratiska flarn. Obs! De blir mörkare än "proffsflarnen" på bilden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g florsocker (50 g motsvarar knappt 1 dl)
  • 50 g vetemjöl (50 g motsvarar knappt 1 dl)
  • 30 g kakao (30 g motsvarar ca 3/4 dl)
  • 50 g smör
  • 1 äggvita
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?