Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Foliebakad färsk vitlök

Detta läckra tillbehör kommer bli högt uppskattat! Dina foliebakade färska vitlökar får en fin citruston under tiden de tillagas i ugn eller på grillen. Servera dina bakade lökar varma.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär citronen på mitten och pressa juicen ur hälften och skär den andra i klyftor.
  2. Blanda persiljan med smör, citronjuice, salt och peppar. Halvera vitlökarna.
  3. Lägg vitlökarna med snittytan ner på grillen och grilla tills ytan har blivit gyllenbrun. Låt svalna.
  4. Bre smöret på vitlökarnas snittyta och slå in dem tillsammans med citronklyftorna i aluminiumfolie. Lägg på grillen 15-20 minuter tills de är mjuka. Eller tillaga dem ca 25 minuter i ugnen, 225°C.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • rumsvarmt smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 färska hela vitlökar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?