Saftig focaccia - bästa receptet
Äkta focaccia är ett fantastiskt matbröd från Italien som görs med vetemjöl. Låt din deg jäsa en stund och toppa den med salt, och olivolja och om du vill, med rosmarin innan du gräddar brödet i ugn. Den bästa focaccian ska vara saftig och ätas nygräddad. Prova till frukost, buffé, soppa, pasta, eller vad du kan tänkas vara sugen på!
Ingredienser
1 bröd
2 1/2 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1/4 dl olivolja (+extra till formen)
6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 390 g)
Topping
1/4 dl olivolja
1/2 msk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på ett bröd.
Energi8524 KJ / 2037 kCal
Fett79 g
Salt14 g
Kolhydrater286 g
Protein36 g
Kommentarer
Hej! Kan kan man förbereda degen och ha den i kylskåpet? Om ja, hur många dagar håller sig degen i kylskåpet?
Cecilia
2024-11-13Hej Cecilia! Den här focaccian bör bakas av direkt. Vill du kall jäsa en dagen innan så finns det här receptet: https://www.ica.se/recept/kalljast-focaccia-730012/ Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-13Är det verkligen 2037 kCal per portion?
Neuza
2024-05-21Hej Neuza! Värdet är beräknat på ett helt bröd. Vi brukar skriva den informationen i rutan för Allergiinformation. Så kolla där nästa gång! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-22Kan man använda torkad rosmarin som topping.
Anna
2024-03-29Hej Anna! Ja det går alldeles utmärkt! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02