Focaccia

Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
1
Focaccia

Focaccia är ett fantastiskt matbröd från Italien som görs med vetemjöl och kan liknas vid en klassisk pizzadeg. Låt din deg jäsa en stund och toppa den med salt, och olivolja och om du vill, med rosmarin innan du gräddar brödet i ugn. Den bästa focaccian är den du äter nygräddad och det passar till nästan vad som helst. Prova till frukost, buffé, soppa, pasta, eller vad du kan tänkas vara sugen på!

Focaccia

Ingredienser

1 bröd
2 1/2 dl  vatten
25 g  jäst
1 tsk  salt
1/4 dl  olivolja (+extra till formen)
6 1/2 dl  vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 390 g)

Topping

1/4 dl  olivolja
1/2 msk  flingsalt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat på ett bröd.

Gör så här

Tips

Toppa brödet med rosmarin, oliver eller soltorkade tomater.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Ska brödet jäsa 15 timmar efter utbakningen?

Christian

2024-02-08

Oj oj nej så lång tid ska det inte ta att baka brödet. Det ska jäsa först 30 min (steg 2) och sen 30-45 min (steg 4). Det är något tekniskt fel i steg 6, du ska göra 15-20 hål i brödet inte jäsa det igen utan toppa med olivolja och salt och sen grädda din focaccia. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-02-08

Näringsvärde per portion

Energi8524 KJ / 2037 kCal
Fett79 g
Salt14 g
Kolhydrater286 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Minifocaccia med örtolja och ost
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med kyckling och citronmarinerade grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med vindruvor och rosmarin
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia di recco
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad focaccia
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga