Focaccia

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Focaccia

Focaccia är ett fantastiskt matbröd från Italien som görs med vetemjöl och kan liknas vid en klassisk pizzadeg. Låt din deg jäsa en stund och toppa den med salt, och olivolja och om du vill, med rosmarin innan du gräddar brödet i ugn. Den bästa focaccian är den du äter nygräddad och det passar till nästan vad som helst. Prova till frukost, buffé, soppa, pasta, eller vad du kan tänkas vara sugen på!

Focaccia

Ingredienser

1 bröd
2 1/2 dl  vatten
25 g  jäst
1 tsk  salt
1/4 dl  olivolja (+extra till formen)
6 1/2 dl  vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 390 g)

Topping

1/4 dl  olivolja
1/2 msk  flingsalt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på ett bröd.

Gör så här

Tips

Toppa brödet med rosmarin, oliver eller soltorkade tomater.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi8524 KJ / 2037 kCal
Fett79 g
Salt14 g
Kolhydrater286 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med vindruvor och rosmarin
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med kyckling och citronmarinerade grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia di recco
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad focaccia
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lökfocaccia
Betyg 2.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga