Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Flygande Jakob

(19)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Flygande Jakob är en klassisk och festlig kycklingrätt som är enkel, god och uppskattad av alla. Kycklingen blandas med grädde, crème fraiche, chilisås, bananer och jordnötter och gratineras i ugn. Servera ris till måltiden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stekt eller grillad kyckling
  • 1 pkt bacon à ca 150 g
  • 200 g färska champinjoner eller skivade på burk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 2 bananer
  • 1/2 dl salta jordnötter
Till servering
  • kokt ris
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
  3. Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva och bryn svampen lätt.
  4. Vispa samman grädde, crème fraiche och chilisås eller ketchup. Häll gräddblandningen över kycklingen. Fördela skivade bananer, bacon och svamp ovanpå. Gratinera i 225°C, 15-20 min. Strö över jordnötterna när halva gratineringstiden gått.
  5. Till servering: Servera rätten med kokt ris och en blandad sallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingen, i övrigt fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer