Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

Betyg 4.7 av 5.124 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

Pannkakor var det här! Små, söta, fluffiga sådana smaksatta med citron, ricotta och vallmofrön. När du vispar äggvitan hårt blir dina ricottapannkakor sådär härligt luftiga och lätta, precis som man vill ha dem.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl mjölk
2 dl ricottaost
1 tsk vaniljpulver
1 msk finrivet citronskal
1 msk vallmofrön
smör (till stekning)

Till servering

smör
lönnsirap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • Kan man förbereda smeten dagen innan och låta den stå i kylen?

    Emma

  • Så så goda!

    Ellen

  • Supergoda! Kommer definitivt laga igen.

    Filippa

  • Kan man ersätta ricottan för att göra den laktosfri?

    Adam

  • Har gjort dem flera gånger & de har uppskattats i olika sammanhang.

    Cecilia

  • Jättegoda! Blev väldigt bra med citronskalet i. Kommer lagas igen!

    Åsa

  • Åhhhhh nästan ”för” goda…./Tina

    Christina

  • Så goda och riktigt fluffiga!

    Emma

  • Fungerar utmärkt att byta mängden mjöl mot glutenfritt, jättefint resultat!

    Carolina

  • Älskar dessa! Så himla goda och fräscha!!!

    Gunilla

Testa liknande recept

  • French toast med ricotta och bär
    Betyg 3.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ostpirog
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokos- och risplättar
    Betyg 3.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria risgrynsplättar
    Betyg 3.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad