Fluffiga pannkakor med ricotta och citron
Pannkakor var det här! Små, söta, fluffiga sådana smaksatta med citron, ricotta och vallmofrön. När du vispar äggvitan hårt blir dina ricottapannkakor sådär härligt luftiga och lätta, precis som man vill ha dem.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl mjölk
2 dl ricottaost
1 tsk vaniljpulver
1 msk finrivet citronskal
1 msk vallmofrön
smör (till stekning)
Till servering
smör
lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man förbereda smeten dagen innan och låta den stå i kylen?
Emma
2023-08-26Så så goda!
Ellen
2023-08-24Supergoda! Kommer definitivt laga igen.
Filippa
2023-05-31