Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

60
11
Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

Pannkakor var det här! Små, söta, fluffiga sådana smaksatta med citron, ricotta och vallmofrön. När du vispar äggvitan hårt blir dina ricottapannkakor sådär härligt luftiga och lätta, precis som man vill ha dem.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl mjölk
2 dl ricottaost
1 tsk vaniljpulver
1 msk finrivet citronskal
1 msk vallmofrön
smör (till stekning)

Till servering

smör
lönnsirap

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, ricotta och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Oskar

2021-09-04

Lyssna på Samuel! Han är en vis man!

Samuel

2021-08-08

SÅ JÄKLA GOTT, TVEKA INTE, ÄT!!

Lovisa

2021-06-06

Det låter mycket med 1 tsk vaniljpulver, är det rätt eller ska det vara vaniljsocker? Tack på förhand!

Testa liknande recept