Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

97
18
Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

Pannkakor var det här! Små, söta, fluffiga sådana smaksatta med citron, ricotta och vallmofrön. När du vispar äggvitan hårt blir dina ricottapannkakor sådär härligt luftiga och lätta, precis som man vill ha dem.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl mjölk
2 dl ricottaost
1 tsk vaniljpulver
1 msk finrivet citronskal
1 msk vallmofrön
smör (till stekning)

Till servering

smör
lönnsirap

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, ricotta och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Adam

2022-10-23

Kan man ersätta ricottan för att göra den laktosfri?

Cecilia

2022-10-15

Har gjort dem flera gånger & de har uppskattats i olika sammanhang.

Åsa

2022-07-28

Jättegoda! Blev väldigt bra med citronskalet i. Kommer lagas igen!