Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

27
4
Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

Pannkakor var det här! Små, söta, fluffiga sådana smaksatta med citron, ricotta och vallmofrön. När du vispar äggvitan hårt blir dina ricottapannkakor sådär härligt luftiga och lätta, precis som man vill ha dem.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

Ingredienser

4 portioner
3 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 msk
strösocker
1/2 tsk
salt
2
stora ägg (à ca 70 g)
2 dl
mjölk
2 dl
ricottaost
1 tsk
vaniljpulver
1 msk
finrivet citronskal
1 msk
vallmofrön
-
smör (till stekning)

Till servering

smör
lönnsirap

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, ricotta och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Tove

2021-05-08

Elin, vi gjorde de precis med 3,5 dl Finax glutenfri mjölmix (den röda) istället för 3 dl vetemjöl för fyra portioner och det blev jättebra! Supergoda!

Elin

2021-05-03

Har ni tips på hur man skulle kunna göra dessa glutenfria? T.ex. vilken mängd mjöl om man skulle byta vetemjölet mot någon av de vanliga, vita glutenfria mjölmixerna?

Redaktionen ICAse

2021-05-04

Hej Elin! Det är tyvärr inget vi har provlagat och kan därför inte hjälpa dig med det. Om du vågar testa göra pannkakorna glutenfria så får du gärna kommentera här igen och berätta hur pannkakorna blev! Hälsningar Elina

Emma

2021-05-01

Såååå gott!

Testa liknande recept