Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fluffig mjölkfri "vispgrädde"

Om du inte tål mjölkprotein kan du med detta enkla recept göra en fluffig mjölkfri vispgrädde på gelatinblad, Oatly imat och vatten. Servera till en mjölkfri marängswiss med fin hackad mörk choklad. Utsökt och delikat!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Vispa Imat från Oatly ett par minuter tills den ökat i volym (elvisp på medelhastighet).
  3. Ta upp gelatinbladen och smält dem i vattenbad enligt anvisning på förpackningen. Rör ut gelatinet med lite av den vispade Imatgrädden.
  4. Tillsätt resterande av Imat och blanda väl. Ställ skålen i kylen ca 20 minuter, eller tills "grädden" får en fast och fluffig konsistens. Vi provade det till en mjölkfri marängsviss med riven fin choklad i stället för chokladsås. Gott!

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 förpackning Oatly iMat
  • kallt vatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer