Flintasallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Flintasallad

Flintasallad är en mättande och bastant sallad. Du grillar flintastek och strimlar den sedan. Avokado, bönor och röd lök tillför utsökta smaker till salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla flintastek i 25-30 minuter, vänd den 5-6 gånger. Varmhåll i aluminiumfolie.
  2. Blanda en sallad av bönor av olika färg (vita, svarta, röda), avokador i skivor, klyftade tomater samt en skivad rödlök.
  3. Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Strimla flintasteken och blanda med salladen och dressingen. Garnera med rikligt med rucolasallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • flintastek
  • 3 burkar bönor av olika färg (vita, svarta, röda)
  • 3 avokador i skivor
  • 4 klyftade tomater
  • 1 skivad rödlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan