Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotlett med purjolöksstuvade champinjoner

Fläskkotlett med purjolöksstuvade champinjoner är en fullständig middag som passar en söndagseftermiddag när kanske flera generationer samlas vid middagsbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta och skiva bakpotatisarna i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla med olivoljan och lägg i en liten långpanna. Strö över timjan. Salta och peppra. Sätt in potatisskivorna i ugnen i 175°C, ca 25 min.
  2. Champinjoner: Smält matfettet, rör ner vetemjölet och tillsätt mjölken under omrörning. Låt koka i ca 10 min. Dela, skölj och strimla purjolöken i ca 3-4 mm tjocka strimlor. Skölj och klyfta champinjonerna. Fräs dem och purjolöken i lite matfett i en stekpanna. Blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek fläskkotletterna i brynt matfett på medelhög värme 3-4 min på varje sida. Servera fläskkotletterna med purjolöksstuvade champinjoner, potatisskivor och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 bakpotatisar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
Purjolöksstuvade champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g champinjoner
  • 1 liten purjolök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?