Fläskkotlett med dragonstuvade jordärtskockor

Dragonstuvade jordärtskockor är ett trevligt och smaskigt alternativ till potatis på middagsbordet. Servera jordärtskockorna med smörsteka fläskkotletter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
Stuvade jordärtskockor
800 g jordärtskockor
1 kycklingbuljongtärning + vatten
2 dl crème fraiche
2 msk torkad dragon
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingredienserna i buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Stuvade jordärtskockor passar utmärkt till allt kött istället för potatis och är lite mer ovanligt om man bjuder hem någon.
Stefan
2003-08-17