Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fläskkotlett med dragonstuvade jordärtskockor

Dragonstuvade jordärtskockor är ett trevligt och smaskigt alternativ till potatis på middagsbordet. Servera jordärtskockorna med smörsteka fläskkotletter.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stuvade jordärtskockor: Skala, putsa och skär jordärtskockorna i skivor. Lägg dem i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och täck med vatten. Koka skivorna mjuka, ca 15 minuter, spara buljongen.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Stek kotletterna i ca 5 minuter på varje sida i smör.
  3. Koka upp crème fraichen tillsammans med 1 dl av kokbuljongen (för 4 port). Krydda med dragon och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg i jordärtskocksskivorna i såsen. Låt koka upp under omrörning.
  5. Fördela de stuvade jordärtskockorna på varma tallrikar och lägg på de nystekta kotletterna.

För alla

Kontrollera ingredienserna i buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Stuvade jordärtskockor
  • 800 g jordärtskockor
  • 1 kycklingbuljongtärning + vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk torkad dragon
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer