Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläskkorv

Prova på detta smarriga recept på hemlagad fläskkorv! Blanda ihop din korvsmet och spritsa sedan in den i svinfjälstret, knyt av ändarna med snöre. Lägg ner i lag och sjud korven före du steker och äter den med rödkål, lingon och apelsinsenap.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg fjälstren i kallt vatten ca 15 minuter. Spola igenom dem med kallt vatten några gånger.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna. Låt svalna.
  3. Skär fläsket i 1/2 cm små tärningar. Stöt kummin- och senapsfrön lätt i en mortel.
  4. Blanda samtliga ingredienser till korven. Krydda med salt och peppar. Tillsätt ev vatten för att få en bra konsistens. Gör gärna ett stekprov för att kontrollera smak och konsistens.
  5. Fyll en spritspåse med korvsmeten. Spritsa smeten i fjälster ganska löst till ca 15 cm långa korvar. Bind om ändarna på korvarna med bomullssnöre.
  6. Lag: Koka upp vatten i en stor kastrull tillsammans med lök, vitpepparkorn och lagerblad. Sjud korven i kastrullen ca 30 minuter.
  7. Vid servering: Stek korven i smör i en stekpanna. Rödkål med lingon och apelsinsenap är gott till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 12 korvar
  • ca 5 m fjälster (av svin)
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 100 g varmrökt sidfläsk
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • 2 tsk timjan
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • ev ca 1 dl vatten
  • 1 kg fläskfärs
  • smör till stekning
Lag
  • 3 l vatten
  • 1 gul lök i klyftor
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan