Fläskkorv
Prova på detta smarriga recept på hemlagad fläskkorv! Blanda ihop din korvsmet och spritsa sedan in den i svinfjälstret, knyt av ändarna med snöre. Lägg ner i lag och sjud korven före du steker och äter den med rödkål, lingon och apelsinsenap.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
12 korvar
ca 5 m fjälster (av svin)
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
100 g varmrökt sidfläsk
2 tsk kumminfrön
2 tsk bruna senapsfrön
2 tsk timjan
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
ev ca 1 dl vatten
1 kg fläskfärs
smör till stekning
Lag
3 l vatten
1 gul lök i klyftor
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Litet puzzled betr användning av sprits tyll. Hur få på fjälstret? Jag köpte korvhorn och satte på spritsen och det gick bra trots att jag vände hornet fel. Korven blev utomordentligt god!!
Anna kristina
2010-12-18Vilken spritstyll som används spelar mindre roll, men enklast är om den är ganska bred i öppningen så att korvsmeten lätt kan pressas ut. Lycka till med korvstoppningen! Hälsningar, Lina på Buffé
Redaktionen
2010-12-14Blev sugen på att göra korven. Vilken psritstyll skall jag använda? Finns särskild korvsprits?
Anna kristina
2010-12-11