Fläskkorv

Prova på detta smarriga recept på hemlagad fläskkorv! Blanda ihop din korvsmet och spritsa sedan in den i svinfjälstret, knyt av ändarna med snöre. Lägg ner i lag och sjud korven före du steker och äter den med rödkål, lingon och apelsinsenap.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Ingredienser
12 korvar
ca 5 m fjälster (av svin)
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
100 g varmrökt sidfläsk
2 tsk kumminfrön
2 tsk bruna senapsfrön
2 tsk timjan
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
ev ca 1 dl vatten
1 kg fläskfärs
smör till stekning
Lag
3 l vatten
1 gul lök i klyftor
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
Gör så här
00:15:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stVilken spritstyll som används spelar mindre roll, men enklast är om den är ganska bred i öppningen så att korvsmeten lätt kan pressas ut. Lycka till med korvstoppningen! Hälsningar, Lina på Buffé
Ica-köket