Fläskkarré med ljumna päron
Vad sägs om fläskkarré med ljumna päron till middag? Denna delikata rätt blir extra god då päronen kokas tillsammans med riven ingefära, soja, vatten och socker i en kastrull. En utomordentlig doft sprider sig samtidigt i köket. Karrén steks så den får en fin yta innan den avnjuts med sås, ris och spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasminris)
2 päron
2 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk sesamfrön
salt
4 skivor fläskkarré
1 msk olja
cayennepeppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2242 KJ / 534 kCal
Fett20 g
Salt4.85 g
Kolhydrater58 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer