Fläskkarré med ljumna päron
Vad sägs om fläskkarré med ljumna päron till middag? Denna delikata rätt blir extra god då päronen kokas tillsammans med riven ingefära, soja, vatten och socker i en kastrull. En utomordentlig doft sprider sig samtidigt i köket. Karrén steks så den får en fin yta innan den avnjuts med sås, ris och spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasminris)
2 päron
2 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk sesamfrön
salt
4 skivor fläskkarré
1 msk olja
cayennepeppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g babyspenat
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Ett av päronen kan serveras som det är (inte tillagat) om barnen gillar det bättre så.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2242 KJ / 534 kCal
Fett20 g
Salt4.85 g
Kolhydrater58 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer