Biff med cajunrubbing på ljummen potatisbädd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff med cajunrubbing på ljummen potatisbädd

Biff med cajunrubbing på ljummen potatisbädd är ett idealiskt recept till den romantiska middagen och tar inte lång tid att laga. Servera biffarna med potatissalladen och gärna grillad zucchini med ricotta, pistage och balsamvinäger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatis: Tvätta och koka potatisen. Blanda crème fraiche med pressad vitlök, parmesan, kapris och finskuren gräslök. Smaka av med salt och peppar. Skiva den ljumma potatisen och blanda med såsen.
  2. Cajunrubbing: Blanda kryddorna till cajunrubbingen och klappa in dem i köttet. Grilla biffarna 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare ca 3 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader. Vänd köttet ofta. Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras.
  3. Servera biffarna med potatissalladen och gärna Grillad zucchini med ricotta, pistage och balsamvinäger.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatisbädd
  • 800 g färskpotatis
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk kapris
  • 1 kruka gräslök
  • salt och peppar
Cajunrubbing
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 msk oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,8 tsk salt
  • 4 skivor ryggbiff
Lägg till i inköpslistan