Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré med grillade, örtmarinerade grönsaker

Fläskkarré med grillade, örtmarinerade grönsaker är en utsökt rätt om du gillar fräscha, smakrika och prima råvaror. Du tillagar rätten på under 45 minuter och den är lika god till vardag som fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär zucchini och aubergine i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 8 bitar per paprika.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Koka upp löken med rödvinsvinäger och blanda med olivoljan. Blanda i örterna och smaksätt med salt och peppar.
  3. Grilla grönsakerna 1-2 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg dem på ett fat och ringla över örtmarinaden. Grilla fläskkarréskivorna 4-5 minuter på varje sida.
  4. Servera grillad fläskkarré med marinerade grönsaker, kokt eller rostad färskpotatis samt gärna matyoghurt smaksatt med fint rivet citronskal.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ur matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grön zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl grovhackade örter som persilja, dragon, basilika, gräslök
  • salt och peppar
  • 600 g skivad fläskkarré
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2054 kJ / 491 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden