Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fläskgryta med fänkål och curry

Ett smakrikt recept på en mustig köttgryta med fläsk, fänkål och curry. Fläskgrytan får en indisk touch med kryddor som curry och ingefära. Servera gärna grytan med pasta och söt chutney.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i strimlor. Skala och skiva grönsakerna. Lägg smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet och lägg över det i en gryta, helst en som rätten kan serveras ur. Fräs sedan grönsaker och curry en stund.
  2. Tillsätt kryddorna och vitlöken, soja och vinäger. Blanda det med köttet. Späd i stekpannan med buljong. Häll den i grytan.
  3. Koka under lock på svag värme i ca 20 min.
  4. Tillsätt äpplet under slutet av koktiden.
  5. Till servering: bandpasta och gärna mangochutney eller någon hemlagad chutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g färskt bogfläsk
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 2 fänkål
  • smör och olja att steka i
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm ingefära
  • 2 msk äkta soja
  • 1/2 msk vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl hönsbuljong (tärning)
  • 1 syrligt äpple i tärningar
  • salt
Till servering
  • bandspaghetti
  • mango chutney
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?