Fläskfiléwok med pak soi

Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Fläskfiléwok med pak soi

Med asiatiska smaker av ingefära, teriyakisås och pak soi blir middagen en trevlig avslutning på dagen! Fläskfilén marineras och steks sedan i olja innan du blandar ner wokgrönsakerna. Servera gärna woken med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Fläskfiléwok med pak soi

Ingredienser

4 portioner
500 g  fläskfilé
1 msk  riven ingefära
3/4 dl  teriyakisås
salt
svartpeppar
rapsolja eller majsolja
1   stånd pak soi eller mangold eller salladskål (à 200 g)
2   palsternackor (à 200 g)
1 - 1 1/2   morötter
1   klyfta rotselleri (1 klyfta motsvarar ca 150 g)
2   små paprikor, röd och gul paprika
1   burk böngroddar
1 tsk  majsstärkelse

Till servering

kokt ris

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, ägg, mjölkprotein och laktos.

Gör så här

Tips

Mjäll, saftig pak soi fyller bra i en wok. Som alternativ kan man ta mangold eller salladskål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Viltwok med rotsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläskkött och teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff teriyaki med pak choi
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxwok teriyaki
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax teriyaki med morot och rättika
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga