Fläskfiléwok med pak soi
![Fläskfiléwok med pak soi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Med asiatiska smaker av ingefära, teriyakisås och pak soi blir middagen en trevlig avslutning på dagen! Fläskfilén marineras och steks sedan i olja innan du blandar ner wokgrönsakerna. Servera gärna woken med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
![Fläskfiléwok med pak soi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk riven ingefära
3/4 dl teriyakisås
salt
svartpeppar
rapsolja eller majsolja
1 stånd pak soi eller mangold eller salladskål (à 200 g)
2 palsternackor (à 200 g)
1 - 1 1/2 morötter
1 klyfta rotselleri (1 klyfta motsvarar ca 150 g)
2 små paprikor, röd och gul paprika
1 burk böngroddar
1 tsk majsstärkelse
Till servering
kokt ris
För alla
Läs noga på ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, ägg, mjölkprotein och laktos.
Gör så här
Tips
Mjäll, saftig pak soi fyller bra i en wok. Som alternativ kan man ta mangold eller salladskål.
Har du lagat receptet?
Kommentarer