Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfilérulader med skinka och salvia

Intressanta och spännande fläskfilérulader med utsökt rökt skinka och salvia. Utsökta rulader, läckra smaker av äpple, salvia och smakrik hönsbuljong. Smidigt och lättlagat, utsökt med persilja och klyftpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela fläskfilén i 12 bitar (för 4 port). Platta ut bitarna.
  2. Lägg ett blad salvia, en ½ skiva skinka och en äppelbit på varje skiva fläskfilé. Peppra.
  3. Rulla ihop till en rulad, salta på utsidan och fäst ev ihop med en tandpetare.
  4. Rulla ruladerna i idealmjöl. Bryn ruladerna i smör och olja i en stekpanna, vackert bruna runt om.
  5. Lägg över dem i en gryta eller traktörpanna.
  6. Fräs ur stekpannan med buljong och slå över ruladerna tillsammans med grädden. Lägg på lock och låt dem småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta bort ev tandpetare. Strö persilja över och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 12 färska salviablad eller torkade
  • 6 tunna skivor rökt skinka
  • 1 äpple i bitar
  • peppar (från kvarn)
  • salt
  • idealmjöl
  • smör och olja till stekning
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan