Fläskfilégryta med jordnötter

Här kommer ett utmärkt exempel på hur man kan liva upp en fläskfilégryta - nämligen med salta jordnötter. Det stekta köttet tillagas i grädde, curry och chilisås, och serveras ihop med ris, en krispig kålsallad, och på toppen strös de salta små nötterna. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 tsk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk curry
1 dl chilisås
4 port ris (gärna basmatiris, eller annat gryn)
1 dl saltade jordnötter
Kålsallad
1/2 salladskål
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2611 KJ / 626 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
16 stStoppade i purjolök, små broccolibuketter och en skvätt kalvfond. Blev såååå gott!
Phoebe
Enkelt och gott. Hade en mogen mango hemma som jag slängde med i. Bra recept som man kan variera och leka med.
Carolin
Supergod och udda recept! Tänk att curry går så bra ihop med fläskfilé 🤩
Rebecca