Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläskfilé tonnato

Visste du att fläskfilé och tonfisk passar utmärkt ihop? Fläskfilé tonnato är en supergod middagsrätt med mör marinerad fläskfilé som sveps in en ljuvligt gräddig tonfisksås. Testa! Du kommer inte att bli besviken.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn köttet i smör runt om så det får en vacker färg. Efterstek sedan i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 20 minuter. Låt köttet kallna.
  3. Marinad: Blanda under tiden ingredienserna till marinaden.
  4. Låt köttet marinera i ca 12 timmar, vänd det ett par gånger under marineringstiden.
  5. Sås: Häll av oljan från tonfisken. Mixa tonfisk, äggulor och kalvbuljong. Häll sist i grädden och smaka av med salt och peppar. Förvara såsen i kylen fram till servering.
  6. Skär köttet i tunna skivor. Fördela skivorna på ett fat. Ringla över tonfisksåsen och servera resten i en skål bredvid.
  7. Garnering: Skala citronen med kniv och skär den i tunna skivor. Strö över kapris och några blad färsk salvia.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 800 g fläskfilé
  • smör till stekning
Marinad
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 lagerblad
  • 2 msk färsk, hackad salvia
  • 2 msk färsk, hackad rosmarin
  • salt och peppar
Tonfisksås
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 150 g)
  • 2 äggulor
  • 1 dl ljus köttbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Garnering
  • 1 skivad citron
  • ca 1 dl kapris gärna coctailkapris
  • färsk salvia
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare