Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Haricots verts med rökt sidfläsk

Haricots verts med rökt sidfläsk är en lättlagad och god rätt som du snabbt tillreder. Fräs sidfläsk, vitlök, ingefära, chiliflakes och haricots verts i olivolja och servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skär fläsket i strimlor eller tärningar, ca 1/2 cm.
  2. Fräs fläsket i olja tills det fått färg. Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ytterligare några minuter på svag värme.
  3. Tillsätt haricots verts, chiliflakes, flingsalt och peppar. Fräs ett par minuter, tills bönorna är klara men fortfarande spänstiga. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 200 g varmrökt sidfläsk
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 msk finhackad ingefära
  • 1 krm chiliflakes
  • 250 g frysta, tinade haricots verts
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan