Fläskfilé med solrospesto

Fläskfilé med solrospesto är en snabblagad kötträtt som imponerar. Med peston på solroskärnor, basilika, ost och vitlök höjer du smaken på fläskfilén när den gratineras i ugnen. Filé och pesto serveras med lättstekta grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1708 KJ / 408 kCal
Fett24 g
Kommentarer
6 stVäldigt god pesto! Kommer använda den till allt möjligt! Köttet behövde vara inne längre. Serverade den med stekt sparris och böncreme (recept härifrån) till!
Christina
Jag serverade lättstekt grön sparris och paprika till köttet. Det passade utmärkt.
Gunnar
En gräddsås smaksatt med kalvfond och färsk pasta är jättegott till detta.
Erika
Peston har varit en riktig höjdare inte bara att ha till fläskfilé. Vi har haft den rå till prescuttoskivor och som smaksättare till sallader. Vill man ha en delikat förrätt serverar man prescuttoskinka med riven parmesanost, ruccolasallad och en klick solrospesto.
Eva
Lättstekta grönsaker till är inte dumt.
Ica
Enkelt, lättlagat och mycket gott. Synd bara att det i receptet inte står vad man ska (kan) servera till. Efter en del experimenterande serverade jag klyftpotatis och rödvinssås till, men vad innehöll det ursprungliga Bufféreceptet?
Marie