Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fläskfilé med honungschilisås

En härligt kryddig kötträtt. Stek fläskfilé och laga till en smarrig honungschilisås med smak av schalottenlök, vitlök, koriander, chilifrukt, citron och honung. Servera fläskfilén och såsen tillsammans med potatis eller ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Fräs schalotten- och vitlöken i oljan ett par minuter under omrörning. Tillsätt koriandern och fräs en stund till, utan att löken bränns.
  2. Dela chilin, skrapa ur kärnorna. Finhacka chilin. Pressa saften ur citronen eller limen.
  3. Tillsätt chili, citronsaft, honung och vatten i lökfräset. Koka upp, mixa ev såsen slät. Sjud såsen tills den tjocknar. Smaka av med salt och ev mer citronsaft.
  4. Filé: Skär fläskfilén i skivor. Bryn dem i olja i en stekpanna ca 3 min/sida.
  5. Till servering: Servera köttet med honungschilisås tillsammans med ris eller potatis, sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Honungschilisås
  • 3 msk finhackad schalottenlök
  • 1/2 msk finhackad vitlök
  • 1 msk majsolja
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 - 1 1/2 röda chilifrukter
  • 1/2 citron eller lime (1/2 citron motsvarar 1 lime)
  • 1 dl honung
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt
Filé
  • 600 g fläskfilé
  • olja till stekning
Till servering
  • ris eller potatis
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer