Fläskfilé med honungschilisås
En härligt kryddig kötträtt. Stek fläskfilé och laga till en smarrig honungschilisås med smak av schalottenlök, vitlök, koriander, chilifrukt, citron och honung. Servera fläskfilén och såsen tillsammans med potatis eller ris.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997
Ingredienser
4 portioner
Honungschilisås
3 msk finhackad schalottenlök
1/2 msk finhackad vitlök
1 msk majsolja
1 tsk malen koriander
1 - 1 1/2 röda chilifrukter
1/2 citron eller lime (1/2 citron motsvarar 1 lime)
1 dl honung
1 1/2 dl vatten
salt
Filé
600 g fläskfilé
olja till stekning
Till servering
ris eller potatis
sallad
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Valde hälften av honungen! Smakade bra, gjorde pressad potatis till!
Maria
2022-04-23Denna rätt blev väldigt god när jag gjorde den. Honungen "stabiliseras" av citron och chilin så den blir lagom. Det är en väldigt fräsch rätt då det bara är kött, sås och sallad. Passar väldigt bra på sommaren tror jag.
Göran
2008-04-14Tyvärr blev såsen vedervärdig. Vi stekte upp fläskfilen och åt den med vitlöks smör istället.
Nina
2004-01-06