Fläskwok med bambuskott och ris

Betyg 3.6 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fläskwok med bambuskott och ris

Det här är kinesisk snabbmat som är enkelt att göra. Kött och grönsaker får smak av sweet chili och soja och serveras med ris. Resultatet blir en söt köttwok som passar hela familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Fläskwok med bambuskott och ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 grön paprika
1 rödlök
220 g bambuskott
ca 600 g strimlat griskött
1 msk olja
salt
peppar
ca 3/4 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja

Till servering

sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Lättlagat och mycket uppskattat av familjen! Jag tog lite mer soja och använde kyckling i stället. Nästa gång ska jag prova att tillsätta ananas. För det blir verkligen en nästa gång!

    Annika

  • Mycket så gott!! Tillsatte dock liiiite vatten för att få det lite mildare och för att få lite sås. :o)

    Carina

Näringsvärde per portion

Energi1946 KJ / 464 kCal
Fett7.2 g
Kolhydrater58.2 g
Protein39.4 g

Testa liknande recept

  • Sweet chiliwokade grönsaker med quorn
    Betyg 3.8 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kotlett med teriyakigrönsaker
    Betyg 3.9 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fiskbullewok sweet chili
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad