Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfilé med gorgonzolagratinerade bananer

Denna lyxiga fläskfilé är en perfekt bjudrätt! Gratinera dina köttbitar under en smarrig paprikaröra toppad av bananskivor och gorgonzola tills osten har fin färg. Servera din goda fläskfilé med gorgonzolagratinerade bananer tillsammans med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Smält matfettet i en stekpanna och bryn skivorna ett par minuter på varje sida. Salta, peppra och strö över curryn.
  3. Ta upp köttet och lägg i en ugnssäker form.
  4. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs dem lätt i stekpannan, späd med grädden och rör i mango chutney. Låt sjuda ett par minuter. Häll paprikaröran över fläskfilén.
  5. Skala och skär bananerna i sneda skivor. Lägg dem över köttet och strö på riven gorgonzola.
    Sätt in formen och gratinera tills osten smält ner och fått lite färg. 
  6. Till servering: Servera med ris, couscous eller pasta och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk röd curry
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 2 dl grädde
  • 2 msk mango chutney
  • 3 bananer
  • 100 g gorgonzolaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2740 kJ / 650 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden