Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Flankstek med het paprikamajonnäs

Flanksteken är en styckningsdetalj som sitter på nötdjurets magsida. Skär den tvärs över de grova fibrerna efter tillagning så har du en riktig delikatess med fin köttsmak. Välj gärna en tabasco med chipotle till den heta majonnäsen med inlagd, grillad paprika.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa tomatpuré, paprika, oregano och tabasco med stavmixer eller i en liten matberedare. Blanda med majonnäsen. Krydda med ½ krm av saltet salt och ½ krm av pepparn (för 8 portioner).
  2. Gnid in köttet med resterande salt och peppar. 
  3. Stek köttet i oljan i en het stekpanna 2–3 minuter per sida. Låt det vila ca 10 minuter.
  4. Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt. 
  5. Servera flanksteken med paprikamajonnäsen.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 inlagd grillad hel paprika
  • 1/2 tsk hackad färsk oregano
  • 2 tsk tabasco (gärna chipotle)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 1/2 krm salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 600 g flankstek (eller ryggbiff)
  • 1 msk olja
  • flingsalt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1210 kJ / 289 kCal