Flädermarinerad kyckling med pumpacrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Flädermarinerad kyckling med pumpacrème

Ett härligt recept som är Ölands moderna landskapsrätt på flädermarinerad kyckling med pumpacrème. Du gör det av bland annat kycklingfilé, fläderblommor, citron, pumpa, grädde, färskpotatis och parmesanost. Festligt och delikat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda fläderblommor/­saft med citronskal + juice, timjankvistar och olja.
  2. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och knyt ihop. Låt marinera minst 2 timmar, gärna över natten i kylen.
  3. Pumpacrème: Sätt ugnen på 200°C.
  4. Dela, gröp ur och skala pumpan. Skär i grova bitar. Skala och skär persiljeroten i grova bitar. Skala vit löken och blanda med timjan och olja. Blanda detta med pumpa och persiljerot.
  5. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen 25-30 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Plocka bort timjankvistarna.
  6. Mixa grönsakerna i matberedare eller med stavmixer tillsammans med grädde och smör. Smaka av med salt och peppar. Hit kan förberedas.
  7. Parmesanpotatis: Blanda potatisen med olja och smält smör. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen 25-35 minuter (200°C), tills de nästan är färdiga. Hit kan förberedas.
  8. Kyckling: Sätt ugnen på 150°C.
  9. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den ca 2 minuter på varje sida i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen 25-30 minuter.
  10. Höj ugnsvärmen till 225°C.
  11. Blanda ströbröd och parmesan och strö över potatisen. Ställ in i ugnen igen ca 10 minuter, tills potatisen har fått fin färg.
  12. Skär kycklingen i skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Värm 2-3 minuter i ugnen tillsammans med potatisen. Värm pumpapurén och servera till kycklingen och potatisen.
  13. Till servering: Kokta haricots verts passar bra till.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde. Använd olja i stället för smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Servera med färskpotatis. Använd olja i stället för smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g majskycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Marinad
  • 4 klasar fläderblommor eller konc fläderblomssaft (4 klasar motsvarar 4 msk)
  • 1 citron (rivet skal)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 6 kvistar timjan
  • 1/2 dl olivolja
Pumpacrème
  • 750 g pumpa (t ex butternut)
  • 1 persiljerot (eller palsternacka)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar timjan
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Parmesanpotatis
  • 1 kg färskpotatis (välskrubbad)
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • 5 kvistar timjan
Till servering
  • haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2691 kJ / 643 kCal
Läs mer om näringsvärden