Flädermarinerad kyckling med pumpacrème
Ett härligt recept som är Ölands moderna landskapsrätt på flädermarinerad kyckling med pumpacrème. Du gör det av bland annat kycklingfilé, fläderblommor, citron, pumpa, grädde, färskpotatis och parmesanost. Festligt och delikat!
Ingredienser
4 portioner
600 g majskycklingfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Marinad
4 klasar fläderblommor eller konc fläderblomssaft (4 klasar motsvarar 4 msk)
1 citron (rivet skal)
2 msk färskpressad citronjuice
4 - 6 kvistar timjan
1/2 dl olivolja
Pumpacrème
750 g pumpa (t ex butternut)
1 persiljerot (eller palsternacka)
2 vitlöksklyftor
2 kvistar timjan
2 msk olja
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Parmesanpotatis
1 kg färskpotatis (välskrubbad)
2 msk olja
2 msk smör
2 msk ströbröd
1 dl riven parmesan
5 kvistar timjan
Till servering
haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2691 KJ / 643 kCal
Kommentar
Supergott och relativt nyttigt
Peter
2021-09-27