Flädermarinerad kyckling med pumpacrème

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Flädermarinerad kyckling med pumpacrème

Ett härligt recept som är Ölands moderna landskapsrätt på flädermarinerad kyckling med pumpacrème. Du gör det av bland annat kycklingfilé, fläderblommor, citron, pumpa, grädde, färskpotatis och parmesanost. Festligt och delikat!

Flädermarinerad kyckling med pumpacrème

Ingredienser

4 portioner
600 g majskycklingfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Marinad

4 klasar fläderblommor eller konc fläderblomssaft (4 klasar motsvarar 4 msk)
1 citron (rivet skal)
2 msk färskpressad citronjuice
4 - 6 kvistar timjan
1/2 dl olivolja

Pumpacrème

750 g pumpa (t ex butternut)
1 persiljerot (eller palsternacka)
2 vitlöksklyftor
2 kvistar timjan
2 msk olja
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Parmesanpotatis

1 kg färskpotatis (välskrubbad)
2 msk olja
2 msk smör
2 msk ströbröd
1 dl riven parmesan
5 kvistar timjan

Till servering

haricots verts (bönor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Supergott och relativt nyttigt

Peter

2021-09-27

Näringsvärde per portion

Energi2691 KJ / 643 kCal

Testa liknande recept

Fläderlikör
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade persiljerötter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med klyftpotatis och coleslaw
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga