Flädermarinerad kyckling med pumpacrème

6
1
Flädermarinerad kyckling med pumpacrème

Ett härligt recept som är Ölands moderna landskapsrätt på flädermarinerad kyckling med pumpacrème. Du gör det av bland annat kycklingfilé, fläderblommor, citron, pumpa, grädde, färskpotatis och parmesanost. Festligt och delikat!

Flädermarinerad kyckling med pumpacrème

Ingredienser

4 portioner
600 g majskycklingfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Marinad

4 klasar fläderblommor eller konc fläderblomssaft (4 klasar motsvarar 4 msk)
1 citron (rivet skal)
2 msk färskpressad citronjuice
4 - 6 kvistar timjan
1/2 dl olivolja

Pumpacrème

750 g pumpa (t ex butternut)
1 persiljerot (eller palsternacka)
2 vitlöksklyftor
2 kvistar timjan
2 msk olja
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Parmesanpotatis

1 kg färskpotatis (välskrubbad)
2 msk olja
2 msk smör
2 msk ströbröd
1 dl riven parmesan
5 kvistar timjan

Till servering

haricots verts (bönor)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde. Använd olja i stället för smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Servera med färskpotatis. Använd olja i stället för smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Peter

2021-09-27

Supergott och relativt nyttigt

Näringsvärde per portion

Energi 2691 KJ / 643 kCal
Läs mer om näringsvärden