Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Fläderblomssaft

Fläderblomssaft är något som hör sommaren till. Allt du behöver är fläderblomsklasar, citron, socker, citronsyra och vatten. Smaksätt med ett blad citronmeliss, lägg i en isbit och avnjut saften i solen!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter (konc saft) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj blomklasarna väl i ljummet vatten. Låt rinna av.
  2. Skölj citronen väl i ljummet vatten. Skär den i skivor.
  3. Varva blomklasar, citron, socker och citronsyra i en bunke/hink.
  4. Koka upp vattnet och häll det över blommorna. Låt stå i rumsvärme i 2 dygn och sedan i kylskåp i 2 dygn.
  5. Sila saften och frys in.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 liter (konc saft)
  • 20 stora fläderblomsklasar
  • 2 citroner
  • 5 dl socker
  • 1 1/2 tsk citronsyra
  • 4 dl vatten
Lägg till i inköpslistan