Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Apelsinsaft

Gör din egen smakliga apelsinsaft med hjälp av apelsin, socker, citron och citronsyra. Riv skal från citron och apelsin, häll på kokande vatten och pressa ur juicen från frukterna före du silar den hemmagjorda saften. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och borsta apelsinerna och citronerna väl.
  2. Riv det yttersta skalet fint.
  3. Lägg skal, citronsyra och strösocker i en bunke.
  4. Koka upp vatten och häll detta över. Rör då och då tills det kallnat.
  5. Halvera frukterna och pressa ut juicen. Häll ner även detta i bunken.
  6. Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp.

Tips

Man kan tillsätta lite finriven ingefära i saften, som variation.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 l
  • 1 kg apelsiner
  • 2 citroner
  • 1 msk citronsyra
  • 9 dl strösocker
  • 5 dl vatten
Lägg till i inköpslistan