Fläderblomssaft

Fläderblomssaft är en riktig klassiker som smakar sommar. Hemgjord flädersaft är dessutom enkel att göra! När flädern står i blom gäller det att passa på – plocka fläderblommor och förvandla dem till saft tillsammans med citron, socker, citronsyra och vatten.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknad på outspädd saft, per dl.
Energi1171 KJ / 280 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater68 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Jag häller min saft i glasslådor och fryser sen in de. Sen kan man skopa upp frusen saft och blanda så blir den kall och god direkt. Eller kanske en skopa frusen saft i sommardrinken.
Rickard
2025-08-06Gillar verkligen detta recept, gjort det många gånger. Men har slutat skölja klasarna för smakens skull, välj fina klasar istället finns ju så många. Tips: Frys in saft i någon form av burk, så du kan med glasskopa eller sked, ta en kula lägga i glas fylla på med mousserande vin-👌
Marianne
2025-07-17Vad händer om man väntar längre än 3 dygn med att sila och hälla upp saften?
Alice
2025-07-07Hej Alice! Om saften står längre än 3 dygn innan den silas finns en viss risk att den blir besk. Det kan också påverka hållbarheten på saften. Men någon dag tror jag inte är någon större fara. Om jag ska gissa:-) Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-07