Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fjällgulasch med renskav

Fjällgulasch med renskav är en snabblagad och livfull maträtt med smak av vilt. Potatis, lök, vitlök, passerade tomater och renskav kokade i buljong - en värmande soppa för kalla vinterdagar. Servera gärna med en ostsmörgås.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen, skär den i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs potatis, lök vitlök och renskav i olja i några minuter. Tillsätt tomater och buljong. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 240 g fryst renskav
  • 400 g passerade tomater
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?