Fisktacos med fetaost och mango

119
17
Fisktacos med fetaost och mango

Läcker fisktaco som serveras med en härlig salsa gjord på bland annat tärnad mango, avokado, fetaost och koriander. Lättlagat men lyxigt med Fish & Crisp gourmetfiléer som du enkelt tillagar i ugnen direkt från frysen, så allt du behöver imponera med är salsan.

Samarbete med:

Fisktacos med fetaost och mango

Ingredienser

4 portioner

Salsa

400 g tärnad mango
2 tärnade avokador
150 g smulad fetaost
2 strimlade salladslökar
1 hackad chili
20 g grovhackad färsk koriander
saften av 2 lime
2 krm salt
480 g panerade fiskfiléer (gärna fish & crisp gourmetfié)
8 små mjuka tortillabröd

Till servering

1 1/2 dl crème fraiche

För alla

Kontrollera noga innehållet i den panerade fisken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd och välj glutenfri panerad fisk.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och crème fraiche. Välj laktosfri panerad fisk.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu och byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Välj mjölkproteinfri panerad fisk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

119

Kommentarer

Åsa

2022-05-21

Vi äter lätt detta en gång i månaden! Kör ibland Findus ”fish nuggets” istället, perfekta småbitar att använda till tacos. Det behövs inte speciellt mycket fetaost, och bättre att smula i den så det inte blir så stora bitar som tar över smaken.

Afrah

2022-04-07

Salsan är helt underbar men tycker att man kan skippa fetaosten. Jättegod med både torsk och räkor.

Camilla

2022-01-08

Gotti

Näringsvärde per portion

Energi 3234 KJ / 774 kCal
Fett 37 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 68 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden