Fisksoppa "to be"

26
3
Fisksoppa "to be"

Denna soppbas är perfekt att förbereda och frysa in. Du ger soppan en underbar smak med hjälp av bland annat saffran, kajennpeppar och timjan. Strax före du ska äta fisksoppan sjuder du ihop bas och fisk. Toppa med till exempel salta räkor.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Fisksoppa "to be"

Ingredienser

8 lådor
2 påsar fryst tinad hackad lök (à 450 g)
16 vitlöksklyftor
2 1/2 kg fänkål
1 1/2 kg morötter
3 dl olivolja
8 förp hela tomater (à 500 g)
4 l vatten
1 1/2 l torrt vitt vin
2 flaskor konc fiskfond (à 180 ml)
2 1/2 msk timjan
1 1/2 msk kajennpeppar
8 paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 tsk socker
2 1/2 msk salt

Vid servering (för 4 port/1 låda)

2 dl vatten
300 g fisk tex lax eller sej
1 dl vispgrädde
några skalade räkor
hackad basilika
en klick crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 8 lådor à 1 1/2 l men går även bra att laga för 4 port.

Med en bas i frysen är det enkelt att laga fisksoppa. Tina, späd med vatten, tillsätt fisk och sjud några minuter. Klara, färdiga, ät!

Ingredienser för 4 port:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g fänkål
200 g morötter
3 msk olivolja
1 förp hela tomater (à 500 g)
5 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
3 msk konc fiskfond
1 tsk timjan
1/2 tsk kajennpeppar
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 krm socker
1 tsk salt

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Gun

2014-10-07

jaghar inte lagat den ännu. Verkar spännande.

Anna-lena

2011-02-04

Fänkål gör mycket för smaken. Jag lade dessutom till aubergine i tärningar. Tog lite mindre av den lyxiga saffranen. Lade i kolja i sista stund som fick sjuda försiktigt en stund. Hembakat vitt bröd till.

Sven-hugo

2011-01-20

Var är fisken?