Fisksoppa "to be"

Betyg 2.9 av 5.
26 personer har röstat
3
Fisksoppa "to be"

Denna soppbas är perfekt att förbereda och frysa in. Du ger soppan en underbar smak med hjälp av bland annat saffran, kajennpeppar och timjan. Strax före du ska äta fisksoppan sjuder du ihop bas och fisk. Toppa med till exempel salta räkor.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Fisksoppa "to be"

Ingredienser

8 lådor
2 påsar fryst tinad hackad lök (à 450 g)
16 vitlöksklyftor
2 1/2 kg fänkål
1 1/2 kg morötter
3 dl olivolja
8 förp hela tomater (à 500 g)
4 l vatten
1 1/2 l torrt vitt vin
2 flaskor konc fiskfond (à 180 ml)
2 1/2 msk timjan
1 1/2 msk kajennpeppar
8 paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 tsk socker
2 1/2 msk salt

Vid servering (för 4 port/1 låda)

2 dl vatten
300 g fisk tex lax eller sej
1 dl vispgrädde
några skalade räkor
hackad basilika
en klick crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

jaghar inte lagat den ännu. Verkar spännande.

Gun

2014-10-07

Fänkål gör mycket för smaken. Jag lade dessutom till aubergine i tärningar. Tog lite mindre av den lyxiga saffranen. Lade i kolja i sista stund som fick sjuda försiktigt en stund. Hembakat vitt bröd till.

Anna-lena

2011-02-04

Var är fisken?

Sven-hugo

2011-01-20

Testa liknande recept

Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan
Betyg 3.3 av 5.
544 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegobouillabaisse
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majssoppa med salladslök och stekta laxtärningar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med räkor och dill
Betyg 4.1 av 5.
273 personer har röstat
Under 60 min att tillaga