Fisksoppa "to be"

Denna soppbas är perfekt att förbereda och frysa in. Du ger soppan en underbar smak med hjälp av bland annat saffran, kajennpeppar och timjan. Strax före du ska äta fisksoppan sjuder du ihop bas och fisk. Toppa med till exempel salta räkor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
8 lådor
2 påsar fryst tinad hackad lök (à 450 g)
16 vitlöksklyftor
2 1/2 kg fänkål
1 1/2 kg morötter
3 dl olivolja
8 förp hela tomater (à 500 g)
4 l vatten
1 1/2 l torrt vitt vin
2 flaskor konc fiskfond (à 180 ml)
2 1/2 msk timjan
1 1/2 msk kajennpeppar
8 paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 tsk socker
2 1/2 msk salt
Vid servering (för 4 port/1 låda)
2 dl vatten
300 g fisk tex lax eller sej
1 dl vispgrädde
några skalade räkor
hackad basilika
en klick crème fraiche
Gör så här
00:25:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stjaghar inte lagat den ännu. Verkar spännande.
Gun
Fänkål gör mycket för smaken. Jag lade dessutom till aubergine i tärningar. Tog lite mindre av den lyxiga saffranen. Lade i kolja i sista stund som fick sjuda försiktigt en stund. Hembakat vitt bröd till.
Anna-lena
Var är fisken?
Sven-hugo