Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisksoppa med dill

Denna goda fisksoppa med dill gör du på torsk. Du kokar grönsaker som purjolök, fänkål och potatis i fiskbuljong och har sedan i fisken. Sist har du i tomat och dill i soppan och serverar med utsökt vitlöksbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp fiskbuljong, vitt vin, lagerblad och timjan i en stor gryta. Skölj, ansa och strimla purjolöken och fänkålen.
  2. Skala och skär potatisarna i mindre bitar. Lägg purjolök, fänkål och potatis i grytan och koka i 10 minuter.
  3. Skär torsken i stora kuber. Lägg fisken i soppan och koka ytterligare 5-6 minuter. Skölj och tärna tomaterna.
  4. Blanda ner tomattärningar och dill i soppan. Smaka av med salt och kajennpeppar. Servera med vitlöksbröd.

Tips

Vill man göra soppan lite lyxigare kan räkor och musslor tillsättas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 purjolök
  • 1 fänkål
  • 300 g potatis
  • 400 g djupfryst eller färsk torskfilé
  • 2 tomater
  • 1 dl finklippt dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?