Fisksoppa med dill
Denna goda fisksoppa med dill gör du på torsk. Du kokar grönsaker som purjolök, fänkål och potatis i fiskbuljong och har sedan i fisken. Sist har du i tomat och dill i soppan och serverar med utsökt vitlöksbröd.
Ingredienser
4 portioner
2 dl vitt vin
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 purjolök
1 fänkål
300 g potatis
400 g djupfryst eller färsk torskfilé
2 tomater
1 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
1/2 - 1 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag blandade på slutet ned 3dl CremeFraiche (15%) vilket gav soppan en större fyllighet och fick smakerna att utvecklas något mer och serverade med Aioli, det blev mycket gott.
Mats
2006-02-05