Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa

Denna otroliga fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa kommer bli familjens nya favorit! Låt fisken sjuda med grönsakerna i vin, hummerfond samt grädde och bjud med god salsa av grapefrukt och avokado med smak av vitlök, sambal oelek och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Ingredienser
4 portioner
500 g blandad fisk (t ex gös, torsk eller lax)
1/2 tsk salt
1 fänkål
6 salladslökar eller purjolök (6 salladslökar motsvarar 2 purjolökar)
1 msk olja
2 dl vitt vin
7 dl vatten
4 msk hummerfond (flaska)
1 dl vispgrädde
Salsa
1 grapefrukt
2 avokador
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stSoppan i sig inte så märkvärdig, smakar mest hummerfond (om man älskar hummerfond är det förstås positivt). Salsan intressant/märklig, i kombination med soppan ännu mer märklig. Eller innovativt kanske man kan kalla det. Dessvärre inträfffade inget "halleluja moment" som för Helena 2007 - det var ett intressant recept men kommer inte göras igen.
Sigmund
Väldigt gott och enkelt att laga. Även barnen gillade den mycket.
Andrea
Jättegott! Särskilt grapefruktsalsan, brukar hoppa persiljan dock. Jag är inte förtjust i vin och byter det mot vatten med lite pressad citron.
Therese