Fisksoppa med apelsin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisksoppa med apelsin

Fräsch och god fisksoppa med apelsin, röd chilifrukt, spättafilé, potatis och morötter i receptet. Denna soppa tillagas på under 45 minuter och till serveringen kan du lägga i några brödkrutonger i soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättafiléerna.
  2. Skala lök och vitlök. Skölj/skala och ansa morot, chilifrukt och fänkål. Skär dem i tunna skivor. Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Fräs samtliga grönsaker utom potatisen i ca 5 minuter på medelhög värme i en kastrull i olivolja. Rör om då och då, grönsakerna får inte ta färg.
  4. Rör ner tomatpurén och låt fräsa med i någon minut. Häll på buljong och apelsinjuicekoncentrat. Lägg ner potatisen och låt sjuda under lock på svag värme i 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela spättafiléerna och lägg ner dem överst i kastrullen (utan att röra om) och lägg på lock när några minuter av koktiden återstår. Servera i soppskålar, gärna med knapriga krutonger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst spättafilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 fänkål
  • 4 potatisar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 2 msk konc apelsinjuice
  • olivolja (till stekning)
  • salt
  • peppar
Tillbehör
  • krutonger
Lägg till i inköpslistan