Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisksoppa från Brügge

Behöver du något snabbt till lunch? Då passar denna fisksoppa från Brügge utmärkt! Låt purjolök, vitkål och rödkål bli mjukt i buljong före du puttrar ihop dem med vinäger, fänkål, citron och sejfilé. Servera soppan med persilja och lantbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina lätt sejfilén så att det går att skära till 4-8 kuber (för 4 port).
  2. Skölj och strimla purjolök, vitkål och rödkål. Fräs det gröna i olja. Häll på fiskbuljong. Låt småkoka 5-10 minuter.
  3. Smaka av med vinäger, fänkål och rivet citronskal. Lägg i fisken och sjud den ca 5 minuter. Servera soppan med hackad persilja och lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt sejfilé (à 400 g)
  • 1 liten purjolök
  • 1 klyfta rödkål (à ca 250 g)
  • 2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk fänkål
  • rivet citronskal
  • persilja
  • 1 klyfta vitkål (à ca 250 g)
  • 1 l fiskbuljong (på tärning)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?