Fisksoppa

Kan man sno ihop en fiskrätt på en kvart? Lösningen är en riktigt snabb fisksoppa. Med lite vitlök, tomat och crème fraiche som sällskap blir den frysta fisken både god och lättlagad. Servera med en klick aioli och knapriga krutonger.

Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
600 g alaska pollock (fryst)
500 g krossade tomater
1 tsk torkad timjan
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
3 msk fryst dill
salt
peppar
Till servering
aioli
krutonger eller bröd
Gör så här
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
29 stGjorde exakt utifrån receptet och måste erkänna att jag ätit godare fisksoppa men så klart om man börjar lägga till lax och andra ingredienser kan den säkert bli god men då är det en annan soppa.
Tord
Mycket enkel o god
Ulla
Riktigt gott
Agnes
Snabbt, gott, enkelt och smidigt! Lägg till mer kryddor och varför inte addera broccoli eller ärtor??
Charlotte
Jag hade i två pressade vitlöksklyftor, istället för en riven vitlöksklyfta. Tycker att fisksoppan blev god.
Eva-maria
Lite chili, en skvätt grädde, räkor o lite vin i soppan gjorde susen!
Björn
Helt ok, men den såg verkligen inte aptitlig ut rent utseendemässigt. Snabb och smidig att sno ihop en vardag dock.
Helene
God och supersmidig. Gjorde som någon rekommenderade och använde hummerfond istället för grönsaksbuljong - blev så gott!
Ann-louise
Så smidigt och enkelt, samt betydligt godare än förväntat. Perfekt att lägga i fryst fisk. Spar massa tid om man har glömt ta upp i tid. Lite delade meningar, då de 2 minsta inte år så mycket, medan resten tyckte det var gott. Serverades med en god macka till. Fick använda torsk då Alaska pollock var slut och det var extrapris på torsk...
Katrine
Fantastsk soppa! Dubblade kryddorna (inklusive vitlök) & serverade med klippt persilja utöver rekommendationerna. Kommer att göra många gånger!
Cecilia