Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskrullar i grönsakssås

Dessa välsmakande fiskrullar får extra god smak av att koka i en härlig grönsakssås. Blanda ihop kapris, oregano och persilja med olja till en pasta och bred på filéerna före du lägger ner dem i såsen. Servera ihop med ris och en krispig sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela spättafiléer på längden i 2 delar (för 4 port). Lägg på skärbräda.
  2. Mixa samman kapris, oregano och persilja med olja, salt och peppar. Bre kaprispastan på varje filé. Rulla ihop.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och hacka zucchini och tomater. Fräs i en låg vid panna löksorterna, zucchini- och tomathack några minuter.
  4. Tillsätt gröna ärter, salt, citronpeppar och buljong (tärning + vatten). Koka upp blandningen. Ställ ner fiskrullarna i pannan. Låt småkoka ca 10 minuter.
  5. Till servering: Servera med ris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g spättafiléer
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 knippa persilja
  • 1/2 dl olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 2 tomater
  • 2 dl gröna ärter
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 3 dl buljong (tärning + vatten)
Till servering
  • ris
  • sallad
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan