Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fiskpanna med curry-yoghurt

Det här receptet på fiskpanna med curry-yoghurt är en smarrig och smakrik rätt med sej och fräscha grönsaker som tar ungefär 20 minuter att tillaga. Servera fiskpannan med såsen och gärna bröd till. En mycket trevlig vardagsmiddag!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna grovt potatisar och morötter. Skölj och skär purjolöken i bitar. Skölj och strimla fänkålen.
  2. Blanda allt det gröna i en gryta. Häll på fiskbuljong. Krydda med timjan och vinäger. Koka i ca 5 minuter.
  3. Skär fryst sej i kuber och stick ner bland grönsakerna. Salta och peppra. Låt småkoka ytterligare 5 minuter.
  4. Sås: Blanda matlagningsyoghurt med curry och salt. Servera fiskgrytan med såsen på djupa tallrikar. Bjud gärna bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 fänkål
  • 5 dl fiskbuljong (av tärning)
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vinäger
  • ca 400 g fryst sej
  • salt och peppar
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer