Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med sej

Den här bedårande fiskgrytan med sej är en utmärkt vardagsrätt med läckerheter som purjolök, morötter och njutbar färskpotatis. Fiskgrytan går snabbt att tillaga och är en fröjd för ögat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och skär potatisen i bitar. Skölj, ansa och skär purjolöken i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär morötterna i bitar.
  2. Lägg potatis, purjo och morötter i en gryta och häll på vattnet. Tillsätt hälften av saltet och pepparn.
  3. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  4. Skär fisken i ca 3 cm breda bitar. Krydda fisken med resten av saltet och pepparn och citronsaft.
  5. Lägg fisken ovanpå potatis, purjo och morötter och koka ytterligare 6-8 minuter.
  6. Servera fiskgrytan, överströdd med hackad persilja eller dill, med crème fraichen och bröd.

För alla

 

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med chilisås.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kg färskpotatis
  • 2 purjolökar
  • 3 morötter
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 600 g sejfilé
  • 3 msk hackad persilja eller dill
  • 2 dl smaksatt lätt crème fraiche (t ex paprika och chili, max 15 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2352 kJ / 560 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden