Fiskgryta med sej
Den här bedårande fiskgrytan med sej är en utmärkt vardagsrätt med läckerheter som purjolök, morötter och njutbar färskpotatis. Fiskgrytan går snabbt att tillaga och är en fröjd för ögat!
Ingredienser
4 portioner
2 kg färskpotatis
2 purjolökar
3 morötter
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk pressad citronsaft
600 g sejfilé
3 msk hackad persilja eller dill
2 dl smaksatt lätt crème fraiche (t ex paprika och chili, max 15 %)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med chilisås.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2352 KJ / 560 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Jättegod lunchmat, ska göra den flera gånger. / M
Marga
2008-03-11Icas sej förstör all mat som den kombineras med. Smakar illa.
Olov
2006-01-23