Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron

Betyg 3.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron

Härlig fiskgryta med rotfrukter, dill och citron är en perfekt vardagssoppa som värmer skönt. Koka ihop din buljong med grönsaker och lägg sedan ner fisk och dill. Smaksätt din krämiga gryta med lite citron och servera ihop med nygräddade baguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011

Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst torsk
6 minibaguetter flerkorn
5 dl fisk- och skaldjurssoppa
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
550 g fryst rotfrukter
3 msk fryst dill
salt
peppar
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Hade ingen citron, dessutom borde det stå i ingredienser att 5 dl vatten ska vara med inte vara i Gör så här. Jag använde ingen rotfruktsmix utan tog morot, kålrot, palsternacka, rotselleri, purjolök och lök och sedan förvällde jag kålrot, palsternacka och rotselleri lite snabbt. Lade till lite hummerfond för en mera smakrik gryta och serverade potatis till! Tänk att fisk kan smaka så gott!

    Danielle

  • De här var riktigt gott, en härlig blandning av grönsaker, naturligtvis kan man själv använda dom grönsaker man vill, men det här gick väldigt snabbt. Däremot skulle jag vilja kalla de för soppa. Kommer att göra detta fler gånger, Supergott.

    Louise

  • Väldigt god gryta, men varför använda frysta grönsaker när det är mycket godare och nyttigare med färska?

    Berit

  • Tycker att det var gott med rotfrukterna till.....

    Therese

  • Rotfrukterna var väl sådär. Skulle bli godare med nån annan grönsaksmix.

    Åsa

Testa liknande recept

  • Sprödbakad torsk med dillmajonnäs
    Betyg 3.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sprödbakad torsk med dillslaw
    Betyg 2.8 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Torsk med dill- och ansjovissås
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad