Fiskgryta med grönt
Fiskgryta med grönt är en mättande hälsosam gryta som dessutom smakar fantastiskt. En härlig blandning av torsk, potatis, morötter, lök, broccoli, vitlök och crème fraiche. Självklart kan du ersätta torsken med hoki eller sej. Gott att doppa bröd i.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
1 gul lök
1 - 1 1/2 morötter
1 pkt djupfryst broccoli
1 msk olja
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 pressad vitlök
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket enkel att laga, mättande och riktigt god. Vitlöken ger en oväntad touch som höjer smakerna.
Per-christian
2017-09-06Gott och lätt att göra eftersom den innehåller ingredienser man nästan alltid har hemma.
Cecilia
2008-12-13kanongott!!!!
Maria
2008-06-18