Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgryta med grönt

Fiskgryta med grönt är en mättande hälsosam gryta som dessutom smakar fantastiskt. En härlig blandning av torsk, potatis, morötter, lök, broccoli, vitlök och crème fraiche. Självklart kan du ersätta torsken med hoki eller sej. Gott att doppa bröd i.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatis, lök och morötter. Tina broccolin. Fräs löken i olja i en gryta. Häll på buljong. Lägg i potatis och morotsbitar. Koka ca 10 minuter under lock.
  2. Rör i crème fraiche. Krydda med salt, citronpeppar och vitlök. Lägg i broccolin och koka ytterligare ca 5 minuter.
  3. Skär torskfilé i bitar och lägg ner i grytan. Låt småkoka 5 minuter.
  4. Till servering: Servera bröd till grytan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fiskbuljongen och välj ett glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 morötter
  • 1 pkt djupfryst broccoli
  • 1 msk olja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
  • 3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 pressad vitlök
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan