Fiskgryta med grönt

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
6
Fiskgryta med grönt

Fiskgryta med grönt är en mättande hälsosam gryta som dessutom smakar fantastiskt. En härlig blandning av torsk, potatis, morötter, lök, broccoli, vitlök och crème fraiche. Självklart kan du ersätta torsken med hoki eller sej. Gott att doppa bröd i.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996

Fiskgryta med grönt

Ingredienser

4 portioner
500 g  potatis
1   gul lök
1 - 1 1/2   morötter
1   pkt djupfryst broccoli
1 msk  olja
1 dl  crème fraiche
1 tsk  salt
1 tsk  citronpeppar
1   pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
3 dl  fiskbuljong (tärning + vatten)
1   pressad vitlök

Till servering

bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fiskbuljongen och välj ett glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Mycket enkel att laga, mättande och riktigt god. Vitlöken ger en oväntad touch som höjer smakerna.

Per-christian

2017-09-06

Gott och lätt att göra eftersom den innehåller ingredienser man nästan alltid har hemma.

Cecilia

2008-12-13

kanongott!!!!

Maria

2008-06-18

Testa liknande recept

Fiskgratäng med broccoli och dragon
Betyg 3.9 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki thai
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hoki med ruccolapesto
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel fisk i ugn
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
383 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med fräsch grönsaksröra
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga