Fiskgratäng med fänkål och ost

Det här är en jättegod fiskgratäng där fänkål och ädelost blir festliga smaksättare. Fiskfiléerna och fänkålen tillagas i såsen av grädde och ost och blir en ljuvligt krämig gratäng som du serverar med lite pressad potatis.

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2021 KJ / 485 kCal
Fett12 g
Salt2.67 g
Kolhydrater47 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stDen var verkligen inte god, fisk, ädelost och lätt grädde är ingen bra kombo.
Johan
Blev såå uppskattad,vi var 12 personer enkelt och lättlagat när man är många till middag.Jag använde kummelfile som blir fast och matig vid tillagning.
Ing-marie
Har blivit en favorit hos oss. Supergott med ädelost men den kan säkert bytas ut till någon annan vällagrad ost. Eftersom både fänkål o fisk passar oss, blev det här perfekt. Sej går också utmärkt o inte så dyr.
Inger